Postitused

Kuvatud on kuupäeva november, 2018 postitused

ERR OTSE: Minister "Mina olen valmis tagasi astuma"

Kujutis
Täna andsid majandus- ja taristuminister ja MKM-i lennundusekspert pressikonverentsil ülevaate Tallinn Lennujaama kohal toimunust. Minister avaldas valmisolekut tagasi astuda, kui selgub, et intsidendi põhjused on piisavalt mõjusad või selleks tekib vajadus. VAATA PRESSIKONVERENTSI!

ERR OTSE: Intsidendi täpsemad põhjused selgitab välja juurdlus

Kujutis
Majandus- ja taristuminister ja MKM-i lennunduseksperdid andsid täna pressikonverentsil ülevaate Koeraflot Bombardier 900-ga juhtunud intsidendist. VAATA PRESSKONVERENTSI SIIN!

POSTIMEES: Ministeerium kinnitab, Tallinna katastroofi põhjustanud piloot oli purjus

Kujutis
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Regina Rass kinnitas tänasel Tallinna lennukatastroofi teemalisel pressikonverentsil, et lennukit juhtinud piloot oli joobes. Mis piloodist edasi saab, on veel teadmata.

POSTIMEES: Minister Kadri Simson kaalub tagasiastumist

Kujutis
"Kui olukorra tõsidus seda nõuab, olen valmis vastutuse võtma," kommenteeris minister Kadri Simson oma võimalikku tagasiastumist.

POSTIMEES. Majandusminister: inimkaotused olid, aga need olid võimalikult väikesed

"Olin sündmustega kursis, nii palju, kui sain. Teatavasti viibisin intsidendi ajal USA-s. kahjuks küll inimkaotused olid, aga need olid võimalikud minimaalsed," ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson. "Üks inimene tõesti hukkus. Ärge öelge, et tegemist oli lennuõnnetusest tekkinud pingega - inimene võis pingutada ka WC-s ja hukkuda," sõnas majandusministeeriumi lennuekspert Jako Reinaste. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennueksperdil olid lennukil tehtud korralised hooldused ja meeskond kogenud. "Lennuk suutis õhus olles piisavalt kütust kulutada ning kergema lennukiga õnnestus ka katkise telikuga maanduda," ültes lennuekspert Klaus-Erik Pilar.

ERR kolumn: segadused lennurajal kuhjuvad nagu lörts Gonsiori tänaval

MKM teatas veidi aega tagasi, et lennuk maandus ja leidub vigastatuid, Seejärel, et oli ka hukkunuid. Nüüd aga teatati, et toimus ka kordusmaandumine, mis lõppes edukalt. Kus see lennuk siis vahepeal käis ja miks? Jaburdused ja tragöödia on aga Tallinna lennujaama ainsal lennurajal kujunud sama tihedalt, nagu lörts Gonsiori tänaval. Kas me sellist Koera-aerot tahtsimegi? ERR kolumnist Alev Ström (endine reporter)

ÕHTULEHT: Alaealised pidasid piloodiga pidu?

Õhtulehe andmetel oli üks Koerafloti hädamaandumise teinud lennukipilootidest joobes. Võrumaa Teataja avladatud instapildid annavad alust arvata, et alaealised jalkatüdrukud läksid tähistamisega liiale. Mis tegelikult juhtus? Vaata pressikonverentsi ülekannet siit

POSTIMEES: Tallinna lennukatastroof: esimene hukkunu

Kujutis
Tallinna kohal rattarikke tõttu tunde tiirutanud lennuki kordusmaandumine õnnestus ning lennuk peatus lennurajal. "Paraku intsidendi käigus sai üks reisija fataalse terviserikke. Teadaolevalt on teiste reisijate elu väljaspool ohtu," ütles MKMi pressiesindaja Timo Tatar. Koerafloti meeskond ning vabariigi valitsus - väljaarvatud ilmselt minister Kadri Simson - avaldab sügavat kaastunnet hukkunu omastele. "Hukkunu omastega võetakse ühendust ning pakutakse psüholoogilist abi," lisas valitsus pressiesindaja vahendusel.

POSTIMEES. Juhtkiri: Minister Kadri Simson on mõttetu nagu nuttev siil

Kujutis
Mis saab KoeraAirist ja eelkõige Eesti lennuühendustest? Kodumaised lennufirmad on üksteise järel pankrotistunud ning uus firma põhjustanud juba esimese suurõnnetuse. Tallinna kohal tundide viisi tiirutanud lennukis olid 71 inimest, kelle seas oli ka kannatanud. Varasemalt on ilmestanud Eesti rahvuslikke lennufirmasid nii pilootide streik kui ka ebakindlus, kas Euroopa Komisjoni vastuseis riigiabi loa andmisele. Riigi pidevad rahasüstid surnud rahvuslikesse lennufirmadesse on nüüdseks kaasa toonud ka esimesed hukkunud inimesed. Kindlasti ei kasvata jutud võimalikust pankrotist kellegi indu lennupileteid broneerida – usalduse kadu tähendab, et ettevõtte kassasse laekub vähem raha ning asi kisub isetäituva ennustuse poole. Jääb küsimus, kas Koeraflot ja pärast lennukatastroofi brändi uuendanud KoeraAir tegevust jätkab. Isegi kui KoeraAiri kannatanute eest vastutusele võtmine toimuks, on veelgi olulisem juhtumi poliitiline mõõde. Katastroofi ajaks sõitis majandus- ja taris

ÕHTULEHT: MKMi kommunikatsioonitiim on läbikukkunud

Seoses tänase lennuintsidendiga vabandab Õhtuleht oma lugejate ees, et on vahendanud vastukäivat infot. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiteenistus on tänase päeva jooksul andnud nii palju vastukäivat infot, et keeruline on hinnata, mis on õige, mis vale.  Toimetus on seisukohal, et kui pole veel midagi teada, siis ei maksa spekulatsioone erinevatele väljaannetele ka edastada. "Ära usu hülge möla," nagu tabavalt märkis ÕLi noorreporter.  Loodame saada täit selgust pressikonverentsil. Vaata ülekannet siit!

ERR: Galerii: vaata külili vajunud lennukit!

Kujutis
Autor: Drone Pirates ERRi lugeja saatis foto Tallinna lennujaamast. Kuigi lennujaama kohal droonifotode tegemine lubatud ei ole, kinnitas fotograaf, et kuna lennuliikus on peatatud ja pildistamine lennuliiklusele või Lennujaama ohutusele ohtu ei kujuta.

ERR: Vaata otse! Minister Simson kommenteerib lennuintsidenti

Kell 18.15 annab MKM koos minister Kadri Simsoni ja lennundusekspertidega ülevaate täna Tallinna Lennujaamas toimunud intsidentist, kus Koeraflot'i Bombardieril ei väljunud telik ning lennuk pidi sooritama maandumiseks korduskatse. VAATA PRESSIKONVERENTSI OTSEÜLEKANNET!

ERR: Lennuk on maandunud!

Kujutis
Täna Tallinna kohal tiirutanud Koeraflot lennukil õnnestus maanduda kell 17.45 Tallinna Lennujaamas. Stockholm-Tallinn lennuki telik ei väljunud täielikult ning lennuk vajus külili ühele tiivale. Esialgse info kohaselt keegi raskelt vigastada ei saanud, kohapeal abistab pardalolijaid kiirabi.

VÕRUMAA TEATAJA: Võrumaa juubeldab - lapsed on elus!!!

Võrumaa Teataja andmetel on Koerafloti lennuk maandunud ning jalkatiimi liikmed kõik elus. Õige pea selgub, milline on supersangarite tervislik seisund.

ÕHTULEHT: maandumine oli edukas

Koerafloti lennuk maandus. Ministeeriumist kinnitati, et maandumine oli edukas, kuid kohalviibijad kinnitavad, et kiirabi on viinud inimesi kanderaamil minema.  Täpsustavat infot jagatakse pressikonverentsil kell 18.15. Vaata pressikonverentsi otseülekannet siit. 

POSTIMEES: Tallinna lennukatastroofis on juba esimene kannatanu

Kujutis
Tallinna lennukatastroofiks nimetatud suurõnnetuses osalenud lennuk maandus Tallinna lennujamas. Lennuki telik tuli siiski välja, aga mitte täiesti sirgelt. Lennuk kukkus külili tiiva peale. Lennuki juures on ka kiirabi, pealtnägijate info kohaselt on vähemalt üks inimene juba kanderaamil raskes seisundis.

POSTIMEES: Minister Simson ei olegi Ameerikas!

Kujutis
Tallinna lennukatastroofiga tegelemisest pääseda üritanud majandus- ja taristu minister Kadri Simson ei olegi Ameerikas e-riiki tutvustamas, nagu väitis majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Kadri Simson lubas täna pärast pikka vaikust anda pressikonverentsi, mida vahendab ka Postimees.

ÕHTULEHT OTSE: Pöidlad pihku, lennuk hakkab maanduma

Vaata Õhtulehe otseülekannet siit.

ERR: Koerajeti saatus selgub minutite pärast

Kujutis
Pilt on ennatlik. MKM andis teada, et  Lennuk maandub kell 17.52 Tallinna lennujaamas.  Koeraflot liinilennul Stockholmist Tallinnase tekkis täna õhtupoolikul tehniline tõrge. Esmasel lähenemisel lennurajale ei avanenud lennuki telik täielikult. Vastavalt ohutusprotseduuridele viib piloot lennuki kütuse taseme miinimumi ning sooritab seejärel uue maanduskatse. Lennujaama päästesalk on valmis reageerima, Päästeamet saatis teele täiendavad jõud, hinnates olukorda kõige kõrgema riskiastmega. Lennujaama täna õhtuks planeeritud teised saabumised on suunatud Vantasse ja Riiga. Viimane info teiste lendude kohta Tallinna lennujaama kodulehelt.

VÕRUMAA TEATAJA: Eksklusiiv: Võru jalkaässad postitavad lennukist pilte

Vaata Võrumaa Teataja feissbukis jagame Võru jalkatüdrukute instapostitusi. Piltidelt on näha, et kuigi tüdrukud on murelikud, siis kõhud on neil täis ja tuju normaalne. Mõnevõrra murelikumad on tüdrukute vanemad. "Kindlasti on mõne lapse jaoks tegemist põneva seiklusega, mida instas jagada, kuid tegelikult on ju olukord kriitiline," lausus Meeri Murakas. Kommenteeri ja ela tüdrukutele kaasa siit SIIT (FB postitust jagatud 54483 korda)

ERR OTSE: Lennuk maandub kell 17.45. Vaata otseülekannet!

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi sõnul sooritab Stockholm-Tallinn lend maandumise orienteeruvalt kell 17.45. Tallinna Lennujaamas on kohal ka päästjad ning ollakse kõrgeimas valmiduses olukorrale reageerima. VAATA OTSEÜLEKANNET MAANDUMISEST!

POSTIMEES: Rahvuslennufirma valmistub brändi muutuseks

Kujutis
Rahvuslik lennufirma Koeraflot on pärast 71 reisijaga Tallinna kohal tiirutava lennuki katastroofi alustanud brändi uuendusega. MKMi pressiesindaja Timo Tatari sõnul on lennufirma uueks nimeks Koeraair. Eesti rahvuslennufirmadega on ka varasemalt probleeme olnud. 2015. aastal pankrotti läinud Estonian Airile järgnenud Nordica lõpetas samuti töö alles eelmisel aastal. Sel aastal lendudega alustanud Koeraflot võib olla kaasa toonud Estonia huku väärilise katastroofi. Minister Kadri Simson on jätkuvalt Ameerika lõunarannikul Eesti e-riiki tutvustamas ja lubanud intervju anda ka Sputnikule, kuid Eesti kanalitele keeldub kommentaare andmast.

ERR: Videouudis: MKM transpordi asekantsler selgitab olukorda

Kujutis
Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas ütles täna ERR-ile antud intervjuus, et Tallinna kohal tiirutaval lennukil ei väljunud üks telik ning lennuk ei saa maanduda. Lennuk viib kütuse taset miinimumini ning sooritab seejärel uue maandumiskatse. "Tegemist on täiesti tavapärase ohutusprotseduuriga lennunduses," lisas Kuningas.  VAATA VIDEOT! MKM andis teada, et Koeraflot liinilennul Stockholmist Tallinnase tekkis täna õhtupoolikul tehniline tõrge. Esmasel lähenemisel lennurajale ei avanenud lennuki telik täielikult. Vastavalt ohutusprotseduuridele viib piloot lennuki kütuse taseme miinimumi ning sooritab seejärel uue maanduskatse. Lennujaama päästesalk on valmis reageerima, Päästeamet saatis teele täiendavad jõud, hinnates olukorda kõige kõrgema riskiastmega. Lennujaama täna õhtuks planeeritud teised saabumised on suunatud Vantasse ja Riiga. Viimane info teiste lendude kohta Tallinna lennujaama kodulehelt.    

ÕHTULEHT: Kus on minister Simson?

MKMi pressisesindaja ütles, et tema ei tea, kus on minister, sest selliseid ootamatuid lähetusi vahetevahel ikka ette tuleb. Ajaleht Postimees andmetel on lennunduse eest vastutav minister Kadri Simson maksumaksja raha eest katastroofi eest sõitnud maapakku USA-sse, täpsemalt päikeselisse Los Angelesi e-riiki tutvustama. Tallinna kohal on tiirutamas 71 reisijaga rahvusreisifirma Koeraflot lennuk. Lennuki rattad on vigastatud, kütus otsakorral ning reisijad suure tõenäosusega hukule määratud.

POSTIMEES: Minister Kadri Simson on lennukatastroofi eest sõitnud pakku Ameerikasse

Kujutis
Tallinna kohal on tiirutamas 71 reisijaga rahvusreisifirma Koeraflot lennuk. Lennuki rattad on vigastatud, kütus otsakorral ning reisijad suure tõenäosusega hukule määratud. Lennunduse eest vastutav minister Kadri Simson on aga maksumaksja raha eest katastroofiga tegelemise vältimiseks sõitnud maapakku USA-sse, täpsemalt päikeselisse Los Angelesi e-riiki tutvustama. Hea lugeja, mida sina arvad sellisest ministrist ja kas ta peaks tagasi astuma?

ÕHTULEHT: MKM kinnitab, et lennuk ootamatult alla kukkuda ei saa

MKMi pressiesindaja kinnitas Õhtulehele, et sellist võimalust, et lennuk ootamatult alla kukuks, ei ole. "Tallinna lennujaam on valmis lendu vastu võtma ning maapealsed teenistused on valmis eriolukorrale reageerima," ütles Siim Meeliste. Lennuki pardal on 67 reisijat ja neli meeskonnaliiget koos Rootsi suursaadikuga ning Võru jalgpallimeeskonnaga. 

ÕHTULEHT: Vaata siit pressikonverentsi!

MKMi andis Õhtulehele teada, et peagi kutsutakse kokku pressikonverents. Õhtulehe ajakirjanikud on kaameraga igatahes kohal. Hoia ennast kursis ja jälgi pressikonverentsi siit.

VÕRUMAA TEATAJA: Kas järgmine suurkatastroof Võrumaal?

Kinnitamata andmetel on Koerafloti lennuki Bombardier 900 pardal 25 Võrumaa inimest, kes ootavad pääsemist, kuid pealtnägijate sõnul pole lennuk endiselt veel maandunud. Kas sellest saab järgmine suurkatastroof Võrumaa jaoks? 24 aastat tagasi uppus reisiparvlaev Estonia ja Võru linn kaotas laevahuku tagajärjel 17 kodanikku, nende seas ka linna ametliku delegatsiooni koos linnapea Jaak Otiga.

POSTIMEES: 71 inimest on hukule määratud, minister Simson puhkab välismaal

Kujutis
Stockholm-Tallinn lennul tekkis täna õhtul tehniline probleem telikuga, mistõttu pole praegu lennukil võimalik Tallinna lennujaamas maanduda. Lennuki pardal on 67 reisijat ja neli meeskonnaliiget.  Reisijate seas on ka Võru Rukkilille tüdrukute jalgpalli meeskond ja  Rootsi suursaadik  tema ekstsellents Palle Surström-Kalrot. Majandus- ja taristuminister Kadri Simson viibib hetkel aga välismaal puhkusel ning ei ole kommentaarideks kättesaadav. "Kindlasti on täna vara rääkida mainekahjust ja varalisest kahjust," ütles MKMi pressiesindaja Siim Meeliste.  Tallinna lennujaama saabuvad lennud on ümber suunatud Riia ja Vantaa lennujaama ning väljuvad lennud on katkestatud. Täiendava info saamiseks palutakse kontakteeruda lennufirmadega.

ERR: Tallinna kohal ootab päästmist 71 hinge

Kujutis
Pilt on 3D Stockholm-Tallinn lennul tekkis täna õhtul tehniline probleem telikuga, mistõttu pole praegu lennukil võimalik Tallinna lennujaamas maanduda, teatas MKM-i pressiteenistus. Tallinna lennujaam on valmis lendu vastu võtma ning maapealsed teenistused on valmis eriolukorrale reageerima. Lennuki pardal on 67 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Täpsemat infot lennu kohta saab Koeraflotilt. Tallinna lennujaama saabuvad lennud on ümber suunatud Riia ja Vantaa lennujaama ning väljuvad lennud on katkestatud. MKM soovitab reisijate lähedastel täiendava info saamiseks kontakteeruda lennufirmadega.

POSTIMEES: Tallinna lennukikatastroofist on saamas uus Estonia hukk

Kujutis
Rattarikke tõttu Tallinna kohal tiirutava Eesti rahvuslennufirma Koerafloti pardal viibib ka Võru Rukkilille tüdrukute jalgpallimeeskond. Lapsed on vanuses 12-14- aastat ning tüdrukutel on selja taga just võit Stockholmis toimunud jalgpallivõistluselt, vahendas Võrumaa Teataja. Võit võib väikestele rukkililledele jääda aga viimaseks, kuna lennuk ei pruugigi Tallinnas maanduda. Lennuki kütus on otsakorral ning maandumiseks vajalikud rattad on rikkis. Eesti rahvuslennufirmadega on ka varasemalt probleeme olnud. 2015. aastal pankrotti läinud Estonian Airile järgnenud Nordica lõpetas samuti töö alles eelmisel aastal. Sel aastal lendudega alustanud Koeraflot võib olla kaasa toonud Estonia huku väärilise katastroofi. Õnnetuse eest vastutav majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson endiselt keeldub kommenteerimast. Loe lähemalt Võrumaa Teatajast. Hea lugeja, kas sinu lähedasi on lennuki pardal?

VÕRUMAA TEATAJA: Lennukis on lõksus Võru jalgpallitiim

Võrumaa Teataja andmetel ootab Koerafloti lennuki Bombardier 900 pardal maandumist Võru tüdrukute (12-14a) jalgpallitiim. "See on ennekuulmatu, minu tütar on lennukis, kuid ainuke info, mis saada on, tuleb meediast," kaebas tiimikapteni isa Peeter Puru. Mures on ka lapsed, kes lapsevanema sõnul on pikast reisist juba niigi väsinud ning sügavas koduigatsuses. Võrumaa Teataja toimetaja kutsub vanemaid toimetusse kohvi jooma ja uudiseid jagama. "Võrumaad on ennegi tabanud traagilised õnnetused ning praegu on oluline hoida kokku ning teineteist lohutada," ütles Võrumaa Teataja peatoimetaja. Tüdrukud on teel Rootsist koju, kus võideti oma vanuserühma meistritiitel jalgpallis.

Facebooki postitus: "Lennuk pidi tund aega tagasi maanduma, aga ikka tiirutame Tallinna kohal!"

Kujutis
Mis toimub?!?!?! Sõidan Stockholmist tagasi Tallinnasse ja lennuk pidi tund aega tagasi maanduma, kuid tiirutame endiselt Tallinna kohal. Keegi midagi ei räägi, lapsed nutavad ja inimesed on murelikud. Kas me jäämegi siia?!?!

ERR: Õhus rippuva reisilennuki pardal on ka Rootsi suursaadik

MKM kinnitas infot, et Stockholmist Tallinna teel olnud Rootsi suursaadik Surström on Tallinna lennujaama kohal tiirutavas lennumasinas lõksus. MKM-i pressiesindaja Siim Keeliste lisas, et neile ei ole teada antud, et lennuki meeskond või reisijad ohus oleks. Toimetaja: Mihkel

ÕHTULEHT: Lugeja, saada meile pilte lennukriisist!

Õhtuleht kutsub lugejaid üles saatma pilte sündmuskohast. Parimaid pilte premeeritakse 50 euroga. 

ERR: lennujaam peatas igaks juhuks praegu lendude vastuvõtu ja väljumised, et olla igaks juhuks valmis halvimaks

Kujutis
Pilt on illustreeriv. MKM-i pressiteenistus teatas täna, et Koeraflot liinilennul Stockholmist Tallinnase tekkis täna õhtupoolikul tehniline tõrge. Esmasel lähenemisel lennurajale ei avanenud lennuki telik täielikult. Vastavalt ohutusprotseduuridele viib piloot lennuki kütuse taseme miinimumi ning sooritab seejärel uue maanduskatse. Lennujaama päästesalk on valmis reageerima, Päästeamet saatis teele täiendavad jõud, hinnates olukorda kõige kõrgema riskiastmega. Lennujaama täna õhtuks planeeritud teised saabumised on suunatud Vantasse ja Riiga. Viimane info teiste lendude kohta Tallinna lennujaama kodulehelt.

ERR: Lennujaam peatas lendude vastuvõtu

Kujutis
Tallinna Lennujaam peatas lendude vastuvõtu ja väljumise. MKM andis teada, et Koeraflot liinilennul Stockholmist Tallinnase tekkis täna õhtupoolikul tehniline tõrge. Lennujaama täna õhtuks planeeritud teised saabumised on suunatud Vantasse ja Riiga. Viimane info teiste lendude kohta Tallinna lennujaama kodulehelt.

POSTIMEES: Tallinna lennujaam on ajutiselt suletud. Ministeerium keeldub kommenteerimast!

Kujutis
Stockholm-Tallinn lennul on tekkinud tehniline probleem telikuga, mistõttu pole praegu lennukil võimalik Tallinna lennujaamas maanduda. Lend võetakse Tallinnas vastu ning lennujaama maapealsed teenistused on valmis eriolukorrale reageerima. Väljuvad lennud vajadusel katkestatakse, ütles MKMi pressiesindaja Siim Meeliste. Postimehe küsimustele MKM vastata ei soovinud. "Täpsustame neid küsimusi ja vastame niipea kui võimalik. Hetkel ei ole võimalik spekuleerida  Hoiame arengutega jooksvalt kursis," ütles MKMi pressiesindaja Timo Kaer.

ÕHTULEHT: Korralagedus Lennuametis - juht tagandati ametist

ERRu uudisteportaal kirjutab, et Lennuameti peadirektori asetäitja Kaupo Toodu astus täna ootamatult tagasi, viidates isiklikele põhjustele. Lennuamet vastutab Eesti riigi poolt lennuohutusalaste rahvusvaheliste kohustuste täitmise eest. Lennuameti töö tulemuslikkusest sõltub, kas Eesti riigi lennuohutuse tase ning sellealane järelevalve vastab liikmelisuse kohustusega kaasnevatele standarditele. Lennuameti tegevuse põhirõhk langeb rahvusvahelise tsiviillennunduse konventsiooni (ICAO), Euroopa Liidu standardite ja Euroopa Lennundusohutuse Ameti (EASA) juhiste, suuniste ja regulatsioonide kohaldamise järelevalvele kõikides tsiviillennundusega seotud Eesti organisatsioonides

ÕHTULEHT: Kõik tuletõrjeautod on saadetud lennujaama

Ilmselt kõrgendatud tulekahju ohu tõttu on Päästeamet saatnud lennujaama lisajõude, sest lennukriisi hinnatakse kõige kõrgema riskiastmega. MKM andis teada, et Koeraflot liinilennul Stockholmist Tallinnase tekkis täna õhtupoolikul tehniline tõrge. Esmasel lähenemisel lennurajale ei avanenud lennuki telik täielikult. Vastavalt ohutusprotseduuridele viib piloot lennuki kütuse taseme miinimumi ning sooritab seejärel uue maanduskatse. Lennujaama päästesalk on valmis reageerima, Päästeamet saatis teele täiendavad jõud, hinnates olukorda kõige kõrgema riskiastmega. Lennujaama täna õhtuks planeeritud teised saabumised on suunatud Vantasse ja Riiga. Viimane info teiste lendude kohta Tallinna lennujaama kodulehelt.

ERR: OLULISELT TÄIENDATUD Lennuameti peadirektori asetäitja loobus tööst

Lennuameti peadirektori kohuseid täitnud Kaupo Toodu astus täna ootamatult tagasi, viidates isiklikele põhjustele. Lennuameti pressiesindaja soovitas põhjuste kohta küsida täpsemalt MKM-ist, kus pressiesindaja Timo Tatar sõnas ,et Lennuameti juhtkonna komplekteerimisega probleeme pole ja uus juht leitakse tavapärase protseduuriga. Täiendavaid põhjuseid peadirektori kohusetäitja tagasiastumise kohta MKM ei avaldanud. Lennuamet  vastutab Eesti riigi poolt lennuohutusalaste rahvusvaheliste kohustuste täitmise eest. Lennuameti töö tulemuslikkusest sõltub, kas Eesti riigi lennuohutuse tase ning sellealane järelevalve vastab liikmelisuse kohustusega kaasnevatele standarditele. Lennuameti tegevuse põhirõhk langeb rahvusvahelise tsiviillennunduse konventsiooni (ICAO), Euroopa Liidu standardite ja Euroopa Lennundusohutuse Ameti (EASA) juhiste, suuniste ja regulatsioonide kohaldamise järelevalvele kõikides tsiviillennundusega seotud Eesti organisatsioonides

POSTIMEES: Tallinna kohal tiirutav lennukil on rattarike. Oluliselt täiendatud kell 16.34!

Kujutis
MKMi avalike suhete osakonna pressiesindaja Siim Meeliste kinnitas Õhtulehele, tänase lennurikke puhul on tõenäoliselt tegemist katkiste ratastega, mis takistavad maandumist.   Pressiesindaja ei soostunud avaldama, millisest riigist lennuk saabub ning kui palju on pardal reisijaid või kui palju on nende hugas lapsi, kirjutab Õhtuleht. "See on tavaline olukord, et meil lennukitega selliseid asjad juhtuvad," ütles Meeliste. Stockholm-Tallinn lennul on tekkinud tehniline probleem telikuga, mistõttu pole praegu lennukil võimalik Tallinna lennujaamas maanduda. Lend võetakse Tallinnas vastu ning lennujaama maapealsed teenistused on valmis eriolukorrale reageerima. Väljuvad lennud vajadusel katkestatakse.

ERR: MKM kontrollib infot lennujaama kohal tiirutava reisilennuki kohta

MKMi pressiesindaja Timo Tatar teatas ERRi reporterile, et nad teavad Tallinna lennujaama kohal tiirutavast reisilennukist, kuid ei täpsustanud, mis asjaoludel lennuki maandumine viibib. Samuti ei andnud pressiesindaja infot lennuki võimalike vigastuste kohta, sõnades, et täiendav info edastatakse esimesel võimalusel. Toimetaja: Mihkel

ÕHTULEHT: MKM: Bombardieri 900-l võivad olla rattad katki

MKMi avalike suhete osakonna pressiesindaja Siim Meeliste kinnitas Õhtulehele, tänase lennurikke puhul on tõenäoliselt tegemist katkiste ratastega, mis takistavad maandumist. Pressiesindaja ei soostunud avaldama, millisest riigist lennuk saabub ning kui palju on pardal reisijaid või kui palju on nende hugas lapsi. "See on tavaline olukord, et meil lennukitega selliseid asjad juhtuvad," ütles Meeliste. Eesti rahvusliku lennufirma Koerafloti lennuk Bombardier 900 teeb juba mitmendat tiiru lennujaama kohal. Arvatakse, et lennukil võib olla probleeme maandumisega, kuna eeldatavasti sõidab paagist kütust vähemaks. Hea lugeja, anna teada, kui sul on tuttavaid lennukis!

ERR: Libedus segab liiklemist

Täna kella 15:40 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Mustamäe teel, kui 23-aastane mees sõitis halli Skoda Superbiga otsa teel seisnud väikebussile Volkswagen Caravelle, mida juhtis vastava kategooria juhtimisõiguseta 34-aastane mees. Mõlemad juhid pääsesid füüsiliste vigastusteta, kuid Skoda juhi sõnul oli tee kehvasti soolatud ning autot oli võimatu pidama saada. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

POSTIMEES: Piltuudis: Gonsiori tänaval jalgrattaga liigelda ei saa

Kujutis

ERR: Tartu maanteel toimus kolme sõidukiga avarii

Tallinnas Tartu maanteel Sossi mäel põrkasid libedaga kokku kaks sõiduautot ja veok. Täpsem info kannatanute ja õnnetuse asjaolude kohta on selgitamisel. toimetaja: Mihkel

POSTIMEES: Liiklusõnnetus Tallinnas halvas Gonsiori tänava

Kujutis
Vastremonditud Gonsiori tänav on juba toonud kaasa esimese liiklusõnnetuse. Tegemist oli siiski õnneliku õnnetusega ja tänaval liiklenud kahest jalgratturist vaid üks sai kergelt vigastada. Teine jalgrattult lahkus sündmuskohalt samuti omal jalal.

POSTIMEES: Allakukkumisohus reisilennuk tiirutab Tallinna kohal

Kujutis
 Eesti rahvusliku lennufirma Koerafloti lennuk Bombardier 900 teeb juba mitmendat tiiru lennujaama kohal. Inimesed on kogunemas lennujaama, et asjas selgust saada. Arvatakse, et  lennukil võib olla probleeme maandumisega, kuna eeldatavasti sõidab paagist kütust vähemaks.

ERR: talv tuli autojuhtidele oodatult ootamatult

Täna saavad autojuhid talvistes teeoludes ukerdamist katsetada, sest tänavad on kaetud värske lörtsiga. Kõigi bemmimeeste rõõm on vallutanud nii driftimisaladena kasutuses olevad kaubanduskeskuste parklad kui ka tuttuue muutsuunalise Gonsiori tänava. Lörtsi alt pole aga ennenägematut teekattemärgistust näha, mis tähendab, et ka kõige hoolsamal autojuhil on üksjagu tegemist, et aru saada, kes ta on, kuhu läheb, ja kust tuli. Alev Ström Reporter

VÕRUMAA TEATAJA: Politsei manitseb heitliku ilmaga hoolikalt liiklema

Kujutis
Lähipäevadeks on oodata heitlikku ilma, mistõttu tuleks kõigil autojuhtidel ja jalakäijatel olla liikluses eriti hoolas. Üle tasuks vaadata ka oma sõiduki tehniline seis ning varustus. Tallinnas on registreeritud juba tavapärasemast rohkem liiklusõnnetusi, õnneks ei ole keegi neis viga saanud. Politsei paneb südamele valida ilmale vastav sõidustiil ning mitte liigselt kiirustada.

POSTIMEES: rekordarv liiklusõnnetusi ühe ööga. Lugeja, saada meile fotosid sündmuskohalt!

Eile õhtul kella kuueks oli politsei ainuüksi Tallinnas ja Harjumaal registreerinud 28 liiklusõnnetust, neist neljas said esialgse info järgi vigastada ka inimesed vahendas Õhtuleht. Halvad ilmastikuolud on juba põhjustanud 28 liiklusõnnetust ning ilm on halvenemas. Eile kell 15.37 teatati politseile liiklusõnnetusest Tallinnas Paldiski maantee ja Järvekalda tee ristmikul. Nelja sõiduki (Opel, Volkswagen, Mitsubishi ja Peugeot) kokkupõrke tagajärjel viis kiirabi haiglasse neli inimest: Volkswagenis viibinud kaks täiskasvanut ja ühe lapse ning Mitsubishis olnud inimese. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. Politsei paneb kõikidele liiklejatele südamele, et lumesajuse ilma ja kohati libedate teeolude tõttu tuleb olla eriti ettevaatlik. Loe edasi Õhtulehest.

ÕHTULEHT: Halb ilm tõi liikluskaose

Eile õhtul kella kuueks oli politsei ainuüksi Tallinnas ja Harjumaal registreerinud 28 liiklusõnnetust, neist neljas said esialgse info järgi vigastada ka inimesed. Eile kell 15.37 teatati politseile liiklusõnnetusest Tallinnas Paldiski maantee ja Järvekalda tee ristmikul. Nelja sõiduki (Opel, Volkswagen, Mitsubishi ja Peugeot) kokkupõrke tagajärjel viis kiirabi haiglasse neli inimest: Volkswagenis viibinud kaks täiskasvanut ja ühe lapse ning Mitsubishis olnud inimese. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. Politsei paneb kõikidele liiklejatele südamele, et lumesajuse ilma ja kohati libedate teeolude tõttu tuleb olla eriti ettevaatlik. Eile hoiatas ka maanteeinfokeskus halvenevate teeolude eest. Päeval lumesadu mõnevõrra taandus, kuid pärastlõunal levis sadu üle Eesti: Lõuna-Eestis sadas kohati vihma, mujal vaheldumisi lund või lörtsi. Samas esines ka pinnatuisku.
Postimees: Kõik ei olegi perses Täna selgus, et kõik ei olegi perses. Üldsegi ei ole perses, mitte midagi. Edasi suvaline jutt. Tugevus on omadus, mida ei ole kõigile võrdselt jagatud. Mõnel jääb seda raskel hetkel paraku puudu. Mõned lihtsalt saavad teistest paremini hakkama, kui tuleb raskustega kokku puutudes endas jõudu leida ja vastu pidada. Kindlasti ei ole õige öelda, et teised sodiaagimärgid on nõrgad. Igaüks meist on võimeline vägevateks tegudeks, aga seda teatud piirini. Meil kõigil on elus oma eredaimad hetked ja oma koht. Küll aga on sodiaagimärke, kes on tuntud oma tugevuse poolest. Neil on teistsugune jõuline energia, tänu millele kujunevad neil erilised omadused ning nad omandavad elus oskusi, mille tõttu vajavad nad väljakutsetega silmitsi seistes vähem kõrvalseisjate abi. Nad on väga iseseisvad ning nad saavad raskustega hästi hakkama, ilma et neil tuleks pähe palju viriseda.
Õhtuleht: kõik on perses Täna selgus, et kõik on perses. Kõik on jumala perses. Täiesti totaalselt perses. Nüüd tuleb veel suvaline jutt: Eksmiss Laura Kõrgemäe, keda möödunud nädalal võis kohata VipMedicumi ilukliiniku juubelipeol, andis üle pika aja intervjuu. Silmnähtavalt oma välimust muutnud Kõrgemäe suunas tähelepanu sellele, mida on ilukliiniku spetsialistid tema kauni näolapiga teinud. "Ma võin näidata üle terve näo, kuhu ma olen pannud erinevaid asju. Kui VipMedicumi spetsialistid teevad tööd minu näo kallal, siis tegelikult teevad nad seda üle terve näo," rääkis Kõrgemäe.