POSTIMEES. Juhtkiri: Minister Kadri Simson on mõttetu nagu nuttev siil

Mis saab KoeraAirist ja eelkõige Eesti lennuühendustest? Kodumaised lennufirmad on üksteise järel pankrotistunud ning uus firma põhjustanud juba esimese suurõnnetuse. Tallinna kohal tundide viisi tiirutanud lennukis olid 71 inimest, kelle seas oli ka kannatanud. Varasemalt on ilmestanud Eesti rahvuslikke lennufirmasid nii pilootide streik kui ka ebakindlus, kas Euroopa Komisjoni vastuseis riigiabi loa andmisele. Riigi pidevad rahasüstid surnud rahvuslikesse lennufirmadesse on nüüdseks kaasa toonud ka esimesed hukkunud inimesed.

Kindlasti ei kasvata jutud võimalikust pankrotist kellegi indu lennupileteid broneerida – usalduse kadu tähendab, et ettevõtte kassasse laekub vähem raha ning asi kisub isetäituva ennustuse poole. Jääb küsimus, kas Koeraflot ja pärast lennukatastroofi brändi uuendanud KoeraAir tegevust jätkab.
Isegi kui KoeraAiri kannatanute eest vastutusele võtmine toimuks, on veelgi olulisem juhtumi poliitiline mõõde. Katastroofi ajaks sõitis majandus- ja taristuminister Kadri Simson Ameerika lõunarannikule väidetavalt e-riiki tutvustama. Seetõttu võib Kadri Simsoni tegevust võrrelda Eesti brändi nutva siiliga - ühtemoodi mõttetud.
Postimehele lehe avaldamise ajaks minister Eesti meediale aga kommentaare ei andnud. Postimehe toimetuse arvates peaks majandusminister olema väärikas ja ise ametist tagasi astuma, et leevendada oma kabinetikaaslaste saatust. Valitsus, mida on juba pikalt ja tuliselt süüdistatud ülbuses ja jäikuses – pole vahet, kas põhjendatult või mitte –, lihtsalt ei elaks seda üle, kui pankrotile ei järgneks ühemõttelist poliitilist žesti. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

ÕHTULEHT: Korralagedus Lennuametis - juht tagandati ametist